Στην Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA229 «Active Learning Academy»

Category: Active Learning Academy [2020-23]
Published: Wednesday, 16 November 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

ALA Polonia 1

Την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου 2022 οι μαθήτριες της Α’ κ Β’ Τάξης του σχολείου μας Όλγα-Θεοδώρα Δούσκα, Ειρήνη Μαρκορά, Γεωργία Χαρίση, Βασιλική Χρυσανθακοπούλου, Δέσποινα Σωτηροπούλου συνοδευόμενες από τον διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Ανδρέου και τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Νικόλαο Διαμαντόπουλο επισκέφθηκαν το σχολείο “Zespol Placowek Oswiatowych w Piekoszowie”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 “ActiveLearningAcademy”. Εκτός από τους μαθητές του σχολείου της Πολωνίας και της Ελλάδας συμμετείχαν ακόμα μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο.

Read more: Στην Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA229 «Active Learning Academy»

Το σχολείο μας σε εκπαιδευτική συνάντηση Erasmus+ 12-16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Βάγκεριντ της Σουηδίας

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Friday, 07 October 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

 Sweden VALT 1

Η ομάδα Erasmus+ του 1ου ΓΕΛ Αιγίου συνέχισε τις δράσεις της για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «VisualAidstomakeLearning/Teachingeasier(VALT)». Με ενθουσιασμό και μεγάλη ανυπομονησία 4 μαθητές/-ήτριες, οι Ιφιγένεια Σταθακοπούλου, Φωτεινή-Ζωή Φαλτάκα, Βασιλική Λαμπροπούλου, Στέφανος Ράμφος και 2 εκπαιδευτικοί, ο Ηλίας Ανδρέου και ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος βρέθηκαν στη γραφική Σουηδική πόλη Βάγκεριντ, όπου το σχολείο «Fenix kunskapscentrum» φιλοξένησε τη 2η κινητικότητα του προγράμματος «VALT» (12-16/09/2022) με την συμμετοχή επίσης μαθητών και καθηγητών από την Σλοβακία, την Τσεχία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα, την Γαλλία, την Βουλγαρία και την οικοδέσποινα Σουηδία.

Σκοπός του Erasmus προγράμματος «VALT» είναι η δημιουργία πέντε (5) εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας έχει αναλάβει την δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.

Read more: Το σχολείο μας σε εκπαιδευτική συνάντηση Erasmus+ 12-16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Βάγκεριντ της Σουηδίας

1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Saturday, 09 July 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «Visual aids to make learning/teaching easier», την εβδομάδα 18 έως 25 Ιουνίου 2022 διεξήχθη η 1η εκπαιδευτική συνάντηση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο σχολείο «Profiled High School of Natural Sciences and Mathematics Acad, Nikola Obreshkov». Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, δύο καθηγητές, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος και ο Ηλίας Σπανός, οι μαθήτριες, Φωτεινή Χάϊδου,  Μαρία Μέργηγκα, Άννα-Νίκη Κρητικού, Ευθυμία Κολοκυθά και Χαραλαμπία Χριστοδουλοπούλου και συνάντησαν μαθητές και καθηγητές από την Σλοβακία, την Τσεχία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα, και την οικοδέσποινα Βουλγαρία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία πέντε (5) εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους  διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου έχει αναλάβει τη δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.

Burgas 1

Read more: 1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Erasmus+ έργο "TIME for Digitalization" - 1ος χρόνος

Category: TIME for Digitalization [2021-23]
Published: Wednesday, 25 May 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

TIME1

Το σχολείο μας υλοποιεί από τον Μάρτιο του 2021 ένα νέο έργο Erasmus+ ΚΑ226, με την ονομασία «TIME for Digitalization» συνεργαζόμενο με δύο Ρουμάνικα σχολεία, το National College C.D. Loga και το National college Moise Nicoara και ένα Σέρβικο σχολείο, το Gimnazija Jovan Jovanovic Zmaj.

Το έργο αυτό στοχεύει πρωτίστως στην ανάπτυξη των ψηφιακής ικανότητας και της διαθεματικής αντίληψης 400 περίπου μαθητών με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που σαν τελικό απτό αποτέλεσμα θα έχουν την δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης με ανοιχτό εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο, παρουσιάσεις, σχέδια μαθημάτων κλπ.) με περιεχόμενο την διαθεματική ανάλυση του χρόνου για 4 βασικές ενότητες:

  1. ο χρόνος στην Λογοτεχνία και την Τέχνη,
  2. ο χρόνος στα Μαθηματικά και την Φιλοσοφία,
  3. ο χρόνος στην Επιστήμη και την Ρομποτική και
  4. ο χρόνος στην Ιστορία και στην προσέγγιση STEM.

Read more: Erasmus+ έργο "TIME for Digitalization" - 1ος χρόνος

Φιλοξενία στο σχολείο μας 1ης συνάντησης με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D εκτύπωση και την αρχιτεκτονική

Category: 3D Printing [2020-23]
Published: Wednesday, 18 May 2022

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Από 9 ως 13 Μαΐου 2022 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την 1η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την χρήση των Μαθηματικών και της 3D σχεδίασης/εκτύπωσης στην Αρχιτεκτονική. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του σχολείου μας και δύο σχολεία από Γαλλία και Πορτογαλία αντίστοιχα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δουν οι μαθητές τα Μαθηματικά με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά, μέσα από την πρακτική εφαρμογή τους στην Αρχιτεκτονική.

Architecture Aigio 1

Οι μαθητές κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καταρχήν τις βασικές δομές της Αρχιτεκτονικής. Έγινε οπτική ανάλυση στις αρχιτεκτονικές διαφορές της Ρωμαϊκής έναντι της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν Ρωμαϊκές και Γοτθικές καμάρες σε 2 διαστάσεις με χάρακα και διαβήτη, αναπτύσσοντας τις απαιτούμενες γεωμετρικές δεξιότητες και αφομοιώνοντας τις εμπλεκόμενες ορολογίες της Αρχιτεκτονικής.

Read more: Φιλοξενία στο σχολείο μας 1ης συνάντησης με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D εκτύπωση και...

3η συνάντηση Erasmus+ προγράμματος «Active Learning Academy» στην Τζεζένα της Ιταλίας

Category: Active Learning Academy [2020-23]
Published: Wednesday, 18 May 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Την εβδομάδα 1-7 Μαΐου μια ομάδα 5 μαθητών και 2 καθηγητών ταξίδεψε στην Τσεζένα της Ιταλίας στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος «ActiveLearningAcademy – Ενεργή Ακαδημία Μάθησης» (πρόκειται για την τρίτη κινητικότητα προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν σχολεία και από την Κύπρο, την Πολωνία και την Ισπανία). Η Τσεζένα είναι μια γραφική πόλη 100.000 κατοίκων στη Βόρεια Ιταλία με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, με το φρούριο RoccaMalatestianaνα δεσπόζει στο κέντρο της και με τη Μαλατεστιανή βιβλιοθήκη η οποία υπήρξε η πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη στην Ευρώπη.

AcLA Italy 1

Read more: 3η συνάντηση Erasmus+ προγράμματος «Active Learning Academy» στην Τζεζένα της Ιταλίας

3rd meeting for Erasmus+ program «Active Learning Academy», Cesena-Italy

Category: Active Learning Academy [2020-23]
Published: Wednesday, 18 May 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

During the week of May 1-7, a group of 5 students and 2 teachers traveled to Cesena, Italy as part of the Erasmus+ program "ActiveLearningAcademy" (this is the third mobility of the program in which participate also schools from Cyprus, Poland and Spain). Cesena is a picturesque city of 100,000 inhabitants in Northern Italy with medieval architecture, with the Rocca Malatestiana fortress dominating in the center and the Malatestian library which was the first public library in Europe.

AcLA Italy 1

Read more: 3rd meeting for Erasmus+ program «Active Learning Academy», Cesena-Italy

Αίθριο
1ος Όροφος
Βιβλιοθήκη
Βόρειο Προαύλιο
Εργαστήριο Πληροφορικής
Θεατρικό 2015
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Εργαστήριο Φυσικής
Ανατολικό Προαύλιο
Αίθουσα Τελετών