Μετακίνηση στη Ρουμανία για Erasmus+ έργο με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Category: Game Jams [2020-23]
Published: Friday, 24 March 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

10 μαθητές/ήτριες και δύο καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μεταβούν για μία εβδομάδα στη Ρουμανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 “GameJams”, ενός προγράμματος που διερευνά την ποικιλομορφία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ιστορία τους κι έχει ως τελικό στόχο μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού από τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Το Ρουμάνικο σχολείο που μας φιλοξένησε βρίσκεται στην Πετρίλα, μια πόλη περίπου 300 χλμ. δυτικά του Βουκουρεστίου, ενώ στη σύμπραξη συμμετέχει ως συντονιστής κι ένα τρίτο σχολείο από το Κέμπριτζ της Αγγλίας.

 GJ Romania 01

Οι συμμετέχοντες στη μετακίνηση ήταν οι μαθητές/τριες: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Νικολίνα Αναγνωστοπούλου, Ελέσα Ανδρικοπούλου, Ελένη Βλάχου, Τζένη Γιαννακοπούλου, Μαρίνα Μαρινοπούλου, Δήμητρα Μπερούκα, Εβελίνα Ροδοπούλου και Ελένη Πλατυκώστα. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν ο διευθυντής του Σχολείου, Ηλίας Ανδρέου και ο καθηγητής πληροφορικής, Ηλίας Σπανός.

Read more: Μετακίνηση στη Ρουμανία για Erasmus+ έργο με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Συμμετοχή μας στην 4η συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος VALT στη Σλοβακία

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Wednesday, 08 March 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

1o GEL AIGIOU ERASMUS SLOVAKIA 01

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «VALT-Visual Aids to make Learning Teaching easier», το 1ο ΓΕΛ Αιγίου πραγματοποίησε ταξίδι – «κινητικότητα» στην πόλη Presov της Σλοβακίας, από τις 19 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του αιγιώτικου σχολείου και πέντε σχολεία από Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ, αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς (Σπυρίδωνα Ποταμίτη και Νικόλαο Διαμαντόπουλο) και πέντε μαθητές/τριες (Μαρία Γιοβά, Ευθυμία Κολοκυθά, Δήμητρα Θεοδοσιάδη, Βασιλική Ελένη Βαΐτσα και Γεώργιο Σούλα), αναχώρησε στις 19-02-2023 για την πόλη Presov της Σλοβακίας.

Read more: Συμμετοχή μας στην 4η συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος VALT στη Σλοβακία

Φιλοξενία στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου της 3ης συνάντησης του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την Δημιουργία Εκπαιδευτικών Video

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Thursday, 16 February 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Από 23 ως 27 Ιανουαρίου 2023 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την 3η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ προγράμματος «VALT» (Visual Aids to make Learning Teaching easier).

VALT Aigio 1

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του σχολείου μας και 5 Λύκεια από Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας έχει αναλάβει την δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.

Read more: Φιλοξενία στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου της 3ης συνάντησης του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την Δημιουργία...

3η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στην Imperia, Ιταλία 3-7 Οκτωβρίου 2022

Category: ELMO [2020-23]
Published: Friday, 06 January 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Ο Ιταλός εταίρος, Liceo Statale "G.P. Vieusseux", φιλοξένησε την 3η διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου ELMO (Environmental Learning through MObile devices), στην Imperia της Ιταλίας 3-7 Οκτωβρίου 2022. Οι ομάδες της Νορβηγίας και της Ισπανίας ήταν φυσικά παρούσες ενώ η ελληνική ομάδα λόγω του Covid συμμετείχε εικονικά από το Αίγιο.

imperia3

Read more: 3η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στην Imperia, Ιταλία 3-7 Οκτωβρίου 2022

2η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στη Βαλένθια, Ισπανία 4-9 Απριλίου 2022

Category: ELMO [2020-23]
Published: Friday, 06 January 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Η 2η συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO συνδύασε δύο Erasmus+ έργα, το Elmo (Environmental Learning through MObile Devices) και το Citizens Inquiry σε μια κοινή διακρατική συνάντηση στη Βαλένθια της Ισπανίας 4-9 Απριλίου 2022.

valencia4

Το έργο Citizens Inquiry συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Hull (Αγγλία) και έχει εταίρους από τη Γερμανία, την Ισπανία και το σχολείο Metisαπό την Νορβηγία, ενώ το έργο Elmo συντονίζεται από το Νορβηγικό σχολείο Metis και έχει εταίρους το σχολείο μας και 2 σχολεία από την Ιταλία και την Ισπανία. Το σχολείο Metis μαζί με το συνεργαζόμενο σχολείο από τη Βαλένθια της Ισπανίας συμμετέχουν και στα δύο έργα.

Read more: 2η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στη Βαλένθια, Ισπανία 4-9 Απριλίου 2022

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Αγγλία 11-17 Δεκεμβρίου 2022 με το Erasmus+ ΚΑ229 «Game Jams»

Category: Game Jams [2020-23]
Published: Sunday, 01 January 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

 Viber 2022 12 18 21 22 26 612

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KΑ229 με τίτλο «Game Jams». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα έργο που συμμετέχουν εκτός από το σχολείο μας, το Αγγλικό σχολείο «Astrea Longsands Academy» και το Ρουμάνικο σχολείο «Colegiul Tehnic Constantin Brancusi Petrila» και διερευνά την ποικιλομορφία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλη την Ευρώπη. Τα σχολεία μας θα συνεργαστούν για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα βιντεοπαιχνίδι που θα προάγει την ισότητα των φύλων και τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις γυναίκες και επίσης θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις γυναίκες που πετυχαίνουν στις ΤΠΕ και στο STEM με ελκυστικό τρόπο.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Αγγλία 11-17 Δεκεμβρίου 2022 με το Erasmus+ ΚΑ229 «Game Jams»

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Πορτογαλία για την 2η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D Σχεδίαση/Εκτύπωση και την Αρχιτεκτονική

Category: 3D Printing [2020-23]
Published: Thursday, 01 December 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Portugal 1

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο “From construction with ruler and compasses to 3D printing, mathematics at the service of cultural heritage” για τη διετία 2021-2023, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση της 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρία σχολεία (Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα). Συντονιστής του προγράμματος είναι το σχολείο «EPLEFPA de Brioude-Bonnefont» από τη Γαλλία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές και στους καθηγητές να προσεγγίσουν την Γεωμετρία με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από μια πρακτική εφαρμογή της στην αρχιτεκτονική, να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες όπως είναι η 3D σχεδίαση και η 3D εκτύπωση, να αναπτύξουν δεξιότητες στην Αγγλική γλώσσα και τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ακολουθούν την μέθοδο «Learning by doing – μάθηση μέσα από την πράξη» εμπλέκοντας τους μαθητές στα εξής στάδια:

  1. Οι μαθητές κάνουν μια οπτική ανάλυση αρχιτεκτονικών στοιχείων (καμάρες,  τρούλους, σήραγγες).
  2. Στη συνέχεια σχεδιάζουν αυτές τις αρχιτεκτονικές δομές με χάρακα και διαβήτη στο χαρτί (δισδιάστατα).
  3. Έπειτα δημιουργούν τις σχετικές αρχιτεκτονικές δομές με χαρτί σε 3 διαστάσεις και τέλος
  4. Πραγματοποιούν την 3D μοντελοποίηση των σχετικών αρχιτεκτονικών δομών και την 3D εκτύπωσή τους.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Πορτογαλία για την 2η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την...

Εργαστήριο Πληροφορικής
1ος Όροφος
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Εργαστήριο Φυσικής
Αίθουσα Τελετών
Αίθριο
Βόρειο Προαύλιο
Θεατρικό 2015
Ανατολικό Προαύλιο
Βιβλιοθήκη