Φιλοξενία στο σχολείο μας της τελευταίας συνάντησης μαθητών / καθηγητών του Erasmus+ έργου DREAM

Category: DREAM [2016-18]
Published: Friday, 04 May 2018

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 13 εκπαιδευτικούς και 11 μαθητές/τριες από την Ρουμανία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+: “DREAM (Discover Real Everywhere Application of Mathematics)”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 23 - 27 Απριλίου 2018.

Για την υλοποίηση  του  προγράμματος όλες οι  ομάδες καθηγητών/τριών και μαθητών/τριών, συμμετείχαν σε  δραστηριότητες  σε σχέση με την εφαρμογή των μαθηματικών στην καθημερινή μας πρακτική τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και στην Εστία Επιστημών Πάτρας.

Παράλληλα οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας, όπως τα Καλάβρυτα (Μουσείο Ολοκαυτώματος, Μέγα Σπήλαιο), την Αρχαία Ολυμπία (Αρχαιολογικό Χώρο, Μουσείο) και σημαντικά αξιοθέατα του Αιγίου (Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, Παναγία Φανερωμένη, Ψηλά Αλώνια, Γαλαξιδιώτικα, Παναγία Τρυπητή, Πλάτανος Παυσανία/Δώδεκα Βρύσες). Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν φιλίες με τους ξένους μαθητές και μαθήτριες. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες πολλές.

Οι  στόχοι της εκπαιδευτικής συνάντησης επιτεύχθηκαν μέσα  σε κλίμα  συνεργασίας και δημιουργικότητας από όλους τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, γεγονός που μας δίνει την ώθηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε με αισιοδοξία. Άλλωστε είναι γεγονός ότι η καλλιέργεια οικουμενικής συνείδησης  και  η  εμπέδωση  των  ανθρωπιστικών  αξιών  πρέπει να είναι στόχος κάθε σχολικής μονάδας και γενικότερα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θέλει να διαμορφώνει προσωπικότητες που μπορούν  να  ανταπεξέλθουν  στις  προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής  με  κριτικό  πνεύμα  και  διάθεση  προσφοράς.

Read more: Φιλοξενία στο σχολείο μας της τελευταίας συνάντησης μαθητών / καθηγητών του Erasmus+ έργου DREAM

DREAM - 2η συνάντηση [Τιμισοάρα, Μάιος 2017]

Category: DREAM [2016-18]
Published: Thursday, 18 May 2017

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος

Erasmus+ KA201

«DREAM – Discover Real Everywhere Application of Mathematics»

στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

 

 

Από τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 έως και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας η δεύτερη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 «DREAM – Discover Real Everywhere Application of Mathematics», το οποίο έχει ως στόχο την δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων στα Μαθηματικά με βάση προβλήματα της πραγματικής ζωής. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο σχολείο Constantin Diaconovici Loga της Τιμοσοάρα που συντονίζει το πρόγραμμα με υπεύθυνη την καθηγήτρια κα. Gizela Agneta Fuioag?.

Read more: DREAM - 2η συνάντηση [Τιμισοάρα, Μάιος 2017]

DREAM - 3η Διακρατική Συνάντηση [Ολιβέρα Πορτογαλίας, Οκτώβριος 2017]

Category: DREAM [2016-18]
Published: Thursday, 18 May 2017

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Τρίτη Διακρατική Συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος

Erasmus+ KA201

«DREAM – Discover Real Everywhere Application of Mathematics»

στην Ολιβέρα ντε Αζεμέις της Πορτογαλίας

 

 dream oliveira 1

Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Ολιβέιρα Αζεμέις της Πορτογαλίας η 3η διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 «DREAM – Discover Real Everywhere Application of Mathematics», το οποίο έχει ως στόχο την δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικών μαθημάτων στα Μαθηματικά με βάση προβλήματα της πραγματικής ζωής. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο σχολείο «Agrupamento de Escolas Soares Basto» της Ολιβέιρα με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. MarioPinto.

 Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλο Νικόλαο και Σπανό Ηλία, τον Μαθηματικό Ποταμίτη Σπυρίδωνα και τον Χημικό (πρώην Δ/ντή του σχολείου μας) Χαριτωνίδη Ευστράτιο και τους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης: Παπαδόπουλο Ιωάννη, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Σακελλάρη Ηλιάννα, Μπούζου Ευφροσύνη και Γραικιώτου Αντωνία. Εκτός από την Ελληνική και τη Πορτογαλική ομάδα, στη συνάντηση συμμετείχε και η σχολική ομάδα του Ρουμανικού σχολείου της Τιμοσοάρα «Constantin Diaconovici Loga» που συντονίζει το πρόγραμμα. Συμμετείχαν πέντε καθηγητές/τριες από το Πορτογαλικό σχολείο, πέντε καθηγήτριες από το ρουμανικό σχολείο καθώς και δύο καθηγητές από το ρουμάνικο Πανεπιστήμιο «Universitatea Tibiscus din Timisoara» που επίσης αποτελεί εταίρο του προγράμματος.

Read more: DREAM - 3η Διακρατική Συνάντηση [Ολιβέρα Πορτογαλίας, Οκτώβριος 2017]

D.R.E.A.M. [Erasmus+ 2016-18]

Category: DREAM [2016-18]
Published: Tuesday, 09 May 2017

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Poster Analytical DREAM

 

DREAM

1ος Όροφος
Εργαστήριο Φυσικής
Εργαστήριο Πληροφορικής
Ανατολικό Προαύλιο
Αίθριο
Θεατρικό 2015
Βιβλιοθήκη
Αίθουσα Τελετών
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Βόρειο Προαύλιο