2η συνάντηση Erasmus+ προγράμματος «STEAMFUL» στο Οσιγιεκ της Κροατίας

Category: STEAMful [2020-23]
Published: Wednesday, 18 May 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Την εβδομάδα 1-7 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3η κινητικότητα ανταλλαγής μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος «STEAMFUL» στο Όσιγιεκ της Κροατίας

STEAMFUL Kroatia 1

Το έργο STEAMFULέχει ως βάση υλοποίησης την προσέγγιση STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Mathematics) δηλ. την διεπιστημονική μάθηση που βασίζεται σε προκλήσεις. Είναι μια προσέγγιση που εμπεριέχει τη διερεύνηση, την ανακάλυψη, τον προβληματισμό, την φαντασία. Η πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι μαθητές ήταν η προστασία της Δημοκρατίας από τις παραπλανητικές ειδήσεις (fake news).

Read more: 2η συνάντηση Erasmus+ προγράμματος «STEAMFUL» στο Οσιγιεκ της Κροατίας

1η κινητικότητα ανταλλαγής μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «STEAMFUL»

Category: STEAMful [2020-23]
Published: Sunday, 31 October 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Εμπειρίες ζωής αποκόμισαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου στην πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο «STEAMFUL» στο Καμπομπάσο της Ιταλίας την εβδομάδα 24-30 Οκτωβρίου 2021.

steamful italy 1

Το έργο έχει ως βάση υλοποίησης την προσέγγιση STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Mathematics) δηλ. την διεπιστημονική συνεργατική/βιωματική μάθηση (μαθαίνω κάνοντας) επάνω σε προκλήσεις. Είναι μια προσέγγιση που εμπεριέχει τη διερεύνηση, την ανακάλυψη, τον προβληματισμό, την φαντασία, την σχεδίαση, την βελτίωση ώστε να ενισχυθούν οι εγκάρσιες δεξιότητες των μαθητών. Η πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι μαθητές στην 1η συνάντηση του έργου ήταν η κλιματική αλλαγή.

Read more: 1η κινητικότητα ανταλλαγής μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «STEAMFUL»

Βιβλιοθήκη
Ανατολικό Προαύλιο
Θεατρικό 2015
Εργαστήριο Πληροφορικής
Εργαστήριο Φυσικής
Βόρειο Προαύλιο
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Αίθριο
Αίθουσα Τελετών
1ος Όροφος