Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Πορτογαλία για την 2η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D Σχεδίαση/Εκτύπωση και την Αρχιτεκτονική

Category: 3D Printing [2020-23]
Published: Thursday, 01 December 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Portugal 1

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο “From construction with ruler and compasses to 3D printing, mathematics at the service of cultural heritage” για τη διετία 2021-2023, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση της 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρία σχολεία (Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα). Συντονιστής του προγράμματος είναι το σχολείο «EPLEFPA de Brioude-Bonnefont» από τη Γαλλία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές και στους καθηγητές να προσεγγίσουν την Γεωμετρία με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από μια πρακτική εφαρμογή της στην αρχιτεκτονική, να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες όπως είναι η 3D σχεδίαση και η 3D εκτύπωση, να αναπτύξουν δεξιότητες στην Αγγλική γλώσσα και τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ακολουθούν την μέθοδο «Learning by doing – μάθηση μέσα από την πράξη» εμπλέκοντας τους μαθητές στα εξής στάδια:

  1. Οι μαθητές κάνουν μια οπτική ανάλυση αρχιτεκτονικών στοιχείων (καμάρες,  τρούλους, σήραγγες).
  2. Στη συνέχεια σχεδιάζουν αυτές τις αρχιτεκτονικές δομές με χάρακα και διαβήτη στο χαρτί (δισδιάστατα).
  3. Έπειτα δημιουργούν τις σχετικές αρχιτεκτονικές δομές με χαρτί σε 3 διαστάσεις και τέλος
  4. Πραγματοποιούν την 3D μοντελοποίηση των σχετικών αρχιτεκτονικών δομών και την 3D εκτύπωσή τους.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Πορτογαλία για την 2η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την...

Φιλοξενία στο σχολείο μας 1ης συνάντησης με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D εκτύπωση και την αρχιτεκτονική

Category: 3D Printing [2020-23]
Published: Wednesday, 18 May 2022

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Από 9 ως 13 Μαΐου 2022 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την 1η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την χρήση των Μαθηματικών και της 3D σχεδίασης/εκτύπωσης στην Αρχιτεκτονική. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του σχολείου μας και δύο σχολεία από Γαλλία και Πορτογαλία αντίστοιχα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δουν οι μαθητές τα Μαθηματικά με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά, μέσα από την πρακτική εφαρμογή τους στην Αρχιτεκτονική.

Architecture Aigio 1

Οι μαθητές κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καταρχήν τις βασικές δομές της Αρχιτεκτονικής. Έγινε οπτική ανάλυση στις αρχιτεκτονικές διαφορές της Ρωμαϊκής έναντι της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν Ρωμαϊκές και Γοτθικές καμάρες σε 2 διαστάσεις με χάρακα και διαβήτη, αναπτύσσοντας τις απαιτούμενες γεωμετρικές δεξιότητες και αφομοιώνοντας τις εμπλεκόμενες ορολογίες της Αρχιτεκτονικής.

Read more: Φιλοξενία στο σχολείο μας 1ης συνάντησης με μαθητές του Erasmus+ έργου με θέμα την 3D εκτύπωση και...

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και 3D εκτύπωση στην Αρχιτεκτονική - 1η Συνάντηση

Category: 3D Printing [2020-23]
Published: Thursday, 09 December 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο “From construction with ruler and compasses to 3D printing, mathematics at the service of cultural heritage” για τη διετία 2021-2023, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης. Σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχουν τρία σχολεία (Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα). Συντονιστής του προγράμματος είναι το σχολείο από τη Γαλλία.

 IMG 20211202 WA0007

Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να δουν τα μαθηματικά (μια παγκόσμια αφηρημένη γλώσσα) με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά, μέσα από μια πρακτική εφαρμογή τους στην αρχιτεκτονική. Ειδικότερα θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες:

  • την ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων στη δημιουργία αρχιτεκτονικών μοντέλων.
  • την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον ψηφιακό τομέα μέσω 3D μοντελοποίησης και 3D εκτύπωσης.
  • την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην Αγγλική γλώσσα.

Read more: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και 3D εκτύπωση στην Αρχιτεκτονική - 1η Συνάντηση

1ο ΓΕΛ Αιγίου
Αίθριο
Εργαστήριο Πληροφορικής
1ος Όροφος
Αίθουσα Τελετών
Ανατολικό Προαύλιο
Βόρειο Προαύλιο
Βιβλιοθήκη
Θεατρικό 2015
Εργαστήριο Φυσικής