Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου κατέλαβε την 3η θέση στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Category: Διακρίσεις
Published: Thursday, 19 May 2022

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με τίτλο SkillsClubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα, ολοκλήρωσε την πρώτη χρονιά υλοποίησής του σε σχολεία της χώρας μας, με την πραγματοποίηση τουπρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας. Σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσματων διοργανωτών, καταθέτοντας ευφάνταστες προτάσεις δράσεων που στόχο τους έχουν να απαντήσουν σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητά τους, εντός ή εκτός σχολείου.

skillsclub

Read more: Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου κατέλαβε την 3η θέση στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής...

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»: 2o ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Category: Διακρίσεις
Published: Thursday, 10 June 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

LifeSkills 2021

 

Το δεύτερο βραβείο και τον τίτλο της «2ης Kαλύτερης Εικονικής Επιχείρησης» κατέκτησε το σχολείο μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Life Skills: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες" που διοργανώνει κάθε χρόνο το British Council και ο οποίος φέτος λόγω της πανδημίας διοργανώθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. Το 2ο βραβείο συνοδευόταν και από μια δωροεπιταγή 400€ για τους μαθητές μας και 200€ για τον εκπαιδευτικό μας από τους χορηγούς του προγ/τος που ήταν ο ΟΑΕΔ και η τράπεζα HSBC. H κριτική επιτροπή του προγράμματος εξέτασε πάνω από 80 υποψηφιότητες από σχολεία όλων των τύπων (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΣΔΕ) όπου υλοποιούνται προγράμματα επιχειρηματικότητας και ξεχώρισε για τον τελικό οκτώ (8) σχολεία μεταξύ των οποίων και το δικό μας το οποίο τελικά κατάκτησε την 2η θέση.  

Οι μαθητές της Α΄ τάξης Βάλια Καρακάση, Μάριος Κατεργάρης, Άγγελος Κάσα και Βασίλης Αργυρόπουλος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής Διαμαντόπουλου Νίκου εμπνεύστηκαν την δημιουργία της εικονικής επιχείρησης KOI.T.A (ΚΟΙνωνική Τράπεζα Απορριμμάτων), σκοπός της οποίας είναι η δημιουργίας ενός συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης με κοινωνική και οικολογική ευαισθησία. Η κεντρική φιλοσοφία της ΚΟΙ.Τ.Α είναι να δίνει δουλειά σε μακροχρόνια ανέργους της πόλης μας ώστε να συλλέγουν/μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα ανόργανα απορρίμματα από σημεία υψηλής παραγωγής ανακυκλώσιμων (εστίαση, δημόσιες υπηρεσίες, χώρους συνάθροισης κοινού, κλπ.) και από σπίτια ηλικιωμένων σε πράσινα σημεία της επιχείρησής μας. Οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να φέρνουν τα ανακυκλώσιμά τους στα πράσινα σημεία μας και ως ανταπόδοση εμείς θα τους δίνουμε ένα συμβολικό αντίτιμο σε κουπόνι που θα μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο στις τοπικές επιχειρήσεις ώστε το χρήμα να παραμένει στην πόλη μας. Με την ανταπόδοση (κουπόνια) που παρέχουμε στους κατοίκους δίνουμε ένα πρόσθετο κίνητρο να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανακύκλωσης. Θέλουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα να αποκτήσουν συμβολική αξία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρησή μας μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/watch/184795288650/932534130879174 ο οποίος περιέχει το βίντεο με την παρουσίαση που έκαναν όλοι οι μαθητές στον διαγωνισμό.

Read more: «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»: 2o ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

2η θέση στον μαθητικό διαγωνισμό "Αναδεικνύω την περιοχή μου"

Category: Διακρίσεις
Published: Thursday, 11 February 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Το σχολείο μας κατέλαβε την 2η θέση στον μαθητικό διαγωνισμό "Αναδεικνύω την περιοχή μου" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ενός δίλεπτου βίντεο που θα αναδείκνυε τουριστικά σημεία της περιοχής μας με ιδιαίτερο πολιτιστικό, φυσικό ή ιστορικό ενδιαφέρον.

 

Την εκπροσώπηση του σχολείου μας ανέλαβαν οι μαθήτριες της Γ` τάξης:

  • Αβράμη Ηλιάννα
  • Αλεξανδροπούλου Σωτηρία-Λυδία
  • Δημακοπούλου Νικολίνα

και ο καθηγητής Πληροφορικής Σπανός Ηλίας

 

Τα επίσημα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στη σελίδα της Περιφέρειας

 

To video:

 

  Αναφορές στον τοπικό τύπο:

 

 

Διάκριση Καστρινάκη Κωνσταντίνου στον διαγωνισμό Bebras

Category: Διακρίσεις
Published: Wednesday, 26 February 2020

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active

bebras

Συγχαρητήρια στο μαθητής της Β` τάξης του σχολείου μας Καστρινάκη Κωνσταντίνο, οποίος κατάφερε να διακριθεί στον διαγωνισμό μαθηματικής και υπολογιστικής σκέψης Bebras συγκεντρώνοντας 69 βαθμούς και να καταταγεί 5ος πανελλαδικά!

Ο διαγωνισμός Bebras® (προφέρεται “Μπέμπρας” και σημαίνει “Κάστορας” στα Λιθουανικά) ξεκίνησε το 2003. Αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών. Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2019-20.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2018

Category: Διακρίσεις
Published: Tuesday, 06 November 2018

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Για άλλη μια χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία προόδου στους μαθητές όλων των τάξεων που διακρίθηκαν για την επιμέλεια και τις επιδόσεις τους και αρίστευσαν μεταξύ των συμμαθητών τους, την περσινή σχολική χρονιά, μέσα σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, επ’ ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου,

Ξεχώρισε στην όλη εκδήλωση η παραλαβή των βραβείων αριστείων από τους απόφοιτους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που είναι πλέον φοιτητές. Κάποιοι εξ αυτών εισήχθησαν μεταξύ των πρώτων σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές όλης της Ελλάδας αποδεικνύοντας ότι οι άριστες επιδόσεις τους κατά τη φοίτησή τους στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου ήταν το θεμέλιο και το διαβατήριο για την νέα ακαδημαϊκή τους ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια όμως και στους νυν μαθητές μας, σε όλους αυτούς που την περσινή χρονιά αρίστευσαν και για το λόγο αυτό έλαβαν βραβεία ή/και αριστεία αλλά και στους πρώτους των πρώτων που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας ως σημαιοφόροι ή παραστάτες

 

28Okt2018 1

28Okt2018 2

28Okt2018 3

 

Μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων στο Kick Boxing

Category: Διακρίσεις
Published: Monday, 24 September 2018

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Η σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αιγίου συγχαίρει δημόσια την μαθήτρια του σχολείου Γεωργία Καραφλού που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων στο Kick Boxing, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βενετία της Ιταλίας!

karaflou2018

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που γεμίζει περηφάνια τόσο την ίδια, την οικογένεια και τον προπονητή της, όσο και το σχολείο, τους συμμαθητές και φυσικά τους καθηγητές της. Είναι το επιστέγασμα μιας πολύχρονης πορείας και προσπάθειας, καθώς η Γεωργία έχει αφιερωθεί από μικρή ηλικία στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

 

Η επιτυχία της αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για όλους μας,

καθώς αποδεικνύει ότι η προσπάθεια,

όταν συνοδεύεται από οργάνωση, μεθοδικότητα,

ήθος και αξιοπρέπεια, πάντα αμείβεται!

Πάντα επιτυχίες!!!!!!

 

Αναφορές:

Ε.Ρ.Τ.

Πρώτη της Αιγιάλειας

Φιλόδημος

Τα Νέα της Αιγιάλειας

Τύπος της Αιγιάλειας

Α.Σ. Στράτων Fight Club

iNews

 

 

 

Τελική Φάση Περιφερειακού Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι

Category: Διακρίσεις
Published: Tuesday, 13 March 2018

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Με την συμμετοχή περίπου 450 μαθητών από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2018 στο Πάρκο της  Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας η τελική φάση των ατομικών μαθητικών πρωταθλημάτων της ΕΣΣΔΕΙΝ.

Στην κατηγορία του Λυκείου, η μαθήτρια του σχολείου μας Κόρδου Μαρία πήρε το χάλκινο μετάλλιο με την τρίτη θέση της μεταξύ των κοριτσιών!

Τα επίσημα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

 

Καλή επιτυχία Μαρία στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!!!

1ος Όροφος
Βόρειο Προαύλιο
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Εργαστήριο Πληροφορικής
Ανατολικό Προαύλιο
Αίθριο
Αίθουσα Τελετών
Εργαστήριο Φυσικής
Βιβλιοθήκη
Θεατρικό 2015