Ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “PEALS” - Παραδοτέα

Category: PEALS [2018-20]
Published: Thursday, 14 October 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ (ΚΑ2) με τίτλο «Physical Education - Active LifeStyle (PEALS)» στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας, έπειτα από την ολιγόμηνη παράτασή του εξαιτίας της πανδημίας, ολοκληρώθηκε. Στις συναντήσεις που έγιναν σε Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία κι Ελλάδα (δυστυχώς η μετακίνηση μαθητών στην Τσεχία δεν κατέστη δυνατή λόγω Covid) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες που οργανώθηκαν από τα φιλοξενούντα σχολεία. Αυτές τις καλές πρακτικές κάθε σχολείο είχε την υποχρέωση να τις παρουσιάσει με βίντεο κι οδηγό.

Read more: Ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “PEALS” - Παραδοτέα

Erasmus+KA2: «PEALS» 4η Διακρατική Συνάντηση στο Αίγιο

Category: PEALS [2018-20]
Published: Tuesday, 29 October 2019

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

1ο Γενικό Λύκειο - Πρόγραμμα Erasmus+KA2:

«Φυσική Αγωγή – Ενεργός Τρόπος Ζωής»

4η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

 

PEALS Aigio 1

Από τις 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο η 4η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ2) με τίτλο «Physical Education - Active LifeStyle (PEALS)», την οποία επιμελήθηκε και έφερε σε πέρας το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και συγκεκριμένα η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΣΠΑΝΟ ΗΛΙΑ, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ και ΠΟΤΑΜΙΤΗ ΣΠΥΡΟ. Πρόκειται για μια διετή σχολική σύμπραξη που χρηματοδοτείται από το ΙΚΥ με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σαν σκοπό της έχει τη συνεργασία των σχολείων-εταίρων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης. Ο βασικός στόχος του προγ/τος PEALS είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής με νέες αθλητικές δραστηριότητες και τρόπους διδασκαλίας καθώς και η άντληση ιδεών για εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός σχολικού ωραρίου με καλές πρακτικές φυσικών δραστηριοτήτων. Ο τίτλος της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν: «Μη τυπικές αθλητικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα σπουδών της Φυσικής Αγωγής – Είναι εφικτό;».

Οι αποστολές των ξένων σχολείων από την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Λιθουανία και τη Λετονία έφτασαν στη χώρα μας την Κυριακή στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ στην πόλη μας τους υποδέχτηκαν γονείς και μαθητές το απόγευμα της ίδιας μέρας. Κάθε αποστολή αποτελούνταν από έξι (6) μαθητές και δύο (2) εκπαιδευτικούς.

Read more: Erasmus+KA2: «PEALS» 4η Διακρατική Συνάντηση στο Αίγιο

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου με το Erasmus+ στη Λιθουανία

Category: PEALS [2018-20]
Published: Tuesday, 28 May 2019

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

PEALS Gelvonai 1

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, συνεχίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία χρόνια και προσπαθώντας να διευρύνει τους ορίζοντες και τη δικτύωσή του όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο συμμετείχε από 12 έως 18 Μαΐου 2019 στην τρίτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος με τίτλο «PEALS Physical Education – Active Lifestyle», που έλαβε χώρα στην πόλη Gelvonai της Λιθουανίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.

Στο πρόγραμμα PEALS συμμετέχουν 5 χώρες, Λιθουανία, Ελλάδα, Τσεχία, Ουγγαρία και Λετονία. Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν τα σχολεία: Το Ουγγρικό σχολείο «KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM» που συντονίζει το πρόγραμμα, το Λιθουανικό σχολείο «Sirvintu r. Gelvonu gimnazija», το Τσέχικο σχολείο «Gymnazium J.A. Komenskeho», το Λετονικό σχολείο «Madonas Valsts gimnazija» και το σχολείο μας, το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Κύριο θέμα του προγράμματος ήταν η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του ενεργού τρόπου ζωής στην βελτίωση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων (ομαδικότητα, τήρηση κανόνων και σεβασμός) και στην βελτίωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές Μπαστογιάννη Βασιλική, Ρούσσα Σμαραγδή, Γκιώνη Βασίλη, Άκη Δεληγεωργόπουλο, Γεώργιο Τσάμη και τους καθηγητές Διαμαντόπουλο Νικόλαο  και Ποταμίτη Σπυρίδωνα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες (κανό, μπάσκετ, βόλεϊ, σκυταλοδρομίες, orienteering), παρουσιάσεις, εργασία σε ομάδες και επισκέψεις σε διάφορους φορείς και αξιοθέατα τόσο στο Κάουνας, όσο και στο Βίλνιους που είναι η πρωτεύουσα της χώρας.

Το Λιθουανικό σχολείο είναι ένα μικρό σχολείο με περίπου 145 μαθητές και 15 εκπαιδευτικούς. Περιλαμβάνει όλες τις τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ’ Λυκείου. Κάθε τμήμα έχει περίπου έντεκα παιδιά. Όλα τα παιδιά τρώνε μεσημεριανό φαγητό στο σχολείο, που παρέχεται από το κράτος. Πρακτική και φιλοσοφία του σχολείου είναι το υγιεινό φαγητό.

Ξεναγηθήκαμε σε όλες τις τάξεις του σχολείου, τις αίθουσες που διαθέτει καθώς και τους εξωτερικούς χώρους. Παρακολουθήσαμε διδασκαλίες και μείναμε εντυπωσιασμένοι με την οργάνωση, τις υποδομές, τον άρτιο εξοπλισμό που διέθετε, κάθε τάξη είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό προβολέα και υπολογιστή, και γενικώς την όμορφη εικόνα που είχε το σχολείο. Στο σχολείο υπήρχε βοηθητικό προσωπικό για το φαγητό, την καθαριότητα και για μικροεπισκευές. Τα παιδιά καθώς και οι συνάδελφοι μας υποδέχτηκαν με χαρά και ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι. Με τους συναδέλφους σχεδιάσαμε τις απαραίτητες ενέργειες του τρέχοντος έτους του έργου. Συζητήθηκε ο τρόπος συμμετοχής των μαθητών στο έργο, οι βιντεοσυνομιλίες μεταξύ των κρατών, το υλικό που πρέπει να ανταλλάσσεται μεταξύ των σχολείων, τα εργαλεία που θα παραχθούν και η ανανέωση της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου με το Erasmus+ στη Λιθουανία

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στη Λετονία με το πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ2 PEALS

Category: PEALS [2018-20]
Published: Thursday, 14 March 2019

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

 

Latvia 1

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει από πέρυσι στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «PEALS Physical Education – Active Lifestyle», μαζί με σχολεία από τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Τσεχία.

Η διάρκειά του είναι διετής, 2018-2020. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του ενεργού τρόπου ζωής στην βελτίωση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων (ομαδικότητα, τήρηση κανόνων και σεβασμός) και στην βελτίωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων. Ο κύριος στόχος του προγ/τος είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής με νέες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και η ανταλλαγή ιδεών για εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός σχολικού ωραρίου με καλές πρακτικές φυσικών δραστηριοτήτων.

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λετονία από 10 έως 16 Φεβρουαρίου 2019 στο σχολείο «Madonas Valsts ģimnāzija» στην πόλη Μαντόνα της Λετονίας. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (υπεύθυνο του προγ/τος) και την καθηγήτρια Γαλλικών ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης ΜΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΪΑΦΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΩΝΗ ΑΝΝΑ-ΛΥΔΙΑ και ΖΟΤΑΪ ΜΑΡΙΛΕΝΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης 2 καθηγητές και 5 μαθητές από καθένα από τα υπόλοιπα τρία φιλοξενούμενα σχολεία και η λετονική 20μελής μαθητική ομάδα με 4 εκπαιδευτικούς. Όλες οι μαθήτριές μας φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητριών του Λετονικού σχολείου, με στόχο την πολιτισμική αλληλεπίδραση, τη στενότερη φιλία και την ανάδειξη της αξίας της φιλοξενίας.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στη Λετονία με το πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ2 PEALS

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Βουδαπέστη στο πλαίσιο της 1ης συνάντησης του Erasmus+ προγράμματος «PEALS: Physical Education – Active LifeStyle»

Category: PEALS [2018-20]
Published: Tuesday, 06 November 2018

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

PEALS Budapest 1

Από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη η πρώτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «PEALS Physical Education – Active Lifestyle».

Σκοπός του προγράμματος PEALS είναι η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του ενεργού τρόπου ζωής στην βελτίωση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων (ομαδικότητα, τήρηση κανόνων και σεβασμός) και στην βελτίωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων. Ο βασικός στόχος του προγ/τος είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής με νέες αθλητικές δραστηριότητες και τρόπους διδασκαλίας αυτών καθώς και η άντληση ιδεών για εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός σχολικού ωραρίου με καλές πρακτικές φυσικών δραστηριοτήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ουγγρικό σχολείο «KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM» που συντονίζει το πρόγραμμα με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, κυρίες BarbaraBéres-Deák, EmeseGátiκαι BernadettBoncz.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Βουδαπέστη στο πλαίσιο της 1ης συνάντησης του Erasmus+ προγράμματος «PEALS:...

1ο ΓΕΛ Αιγίου
Αίθουσα Τελετών
Αίθριο
Θεατρικό 2015
Ανατολικό Προαύλιο
Εργαστήριο Πληροφορικής
Βόρειο Προαύλιο
Βιβλιοθήκη
Εργαστήριο Φυσικής
1ος Όροφος