1η Συνάντηση ERASMUS+ KA2 Προγράμματος «Environmental Learning through Mobile Devices - ELMO»

Category: ELMO [2020-23]
Published: Sunday, 16 January 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA2

«Environmental Learning through Mobile Devices - ELMO» 2021 – 2023

 

elmo

 

Στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του Προγράμματος Erasmus+, το σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “EnvironmentalLearningthroughMobileDevices (ELMO)”, το οποίο έχει διάρκεια 24 μήνες (30/10/2021 – 29/10/2023).

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η πεποίθηση ότι η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας προσφέρει μια ευκαιρία για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι τεχνολογίες ασύρματης εκπαίδευσης επιτρέπουν τη μάθηση να επεκταθεί πέρα από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και τις ώρες της σχολικής ημέρας.

Ειδικότερα, στόχοι του έργου είναι:

  1. Να χρησιμοποιήσει τις κινητές τεχνολογίες για να μεταμορφώσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση
  2. Να δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν μαθησιακές δραστηριότητες που ενσωματώνουν τις κινητές τεχνολογίες στις παιδαγωγικές τους μεθόδους, μέσα από το πρίσμα των περιβαλλοντικών ζητημάτων
  3. Να διαδοθούν ευρύτερα οι δραστηριότητες και οι προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες εκμάθησης μέσω φορητών συσκευών για την βελτίωση των ικανοτήτων των μαθητών κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Στο πρόγραμμα μετέχουν σχολεία από άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες, την Νορβηγία, την Ιταλία και την Ισπανία. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλος Νικόλαος και Σπανός Ηλίας.

Read more: 1η Συνάντηση ERASMUS+ KA2 Προγράμματος «Environmental Learning through Mobile Devices - ELMO»

Εργαστήριο Φυσικής
Ανατολικό Προαύλιο
Βόρειο Προαύλιο
1ος Όροφος
Εργαστήριο Πληροφορικής
1ο ΓΕΛ Αιγίου
Αίθουσα Τελετών
Θεατρικό 2015
Αίθριο
Βιβλιοθήκη