3η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στην Imperia, Ιταλία 3-7 Οκτωβρίου 2022
Ο Ιταλός εταίρος, Liceo Statale "G.P. Vieusseux", φιλοξένησε την 3η διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου ELMO (Environmental Learning through MObile devices), στην Imperia της Ιταλίας 3-7 Οκτωβρίου 2022. Οι ομάδες της Νορβηγίας και της Ισπανίας ήταν φυσικά παρούσες ενώ η ελληνική ομάδα λόγω του Covid συμμετείχε εικονικά από το Αίγιο.
Read more: 3η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στην Imperia, Ιταλία 3-7 Οκτωβρίου 2022
2η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στη Βαλένθια, Ισπανία 4-9 Απριλίου 2022
Η 2η συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO συνδύασε δύο Erasmus+ έργα, το Elmo (Environmental Learning through MObile Devices) και το Citizens Inquiry σε μια κοινή διακρατική συνάντηση στη Βαλένθια της Ισπανίας 4-9 Απριλίου 2022.
Το έργο Citizens Inquiry συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο του Hull (Αγγλία) και έχει εταίρους από τη Γερμανία, την Ισπανία και το σχολείο Metisαπό την Νορβηγία, ενώ το έργο Elmo συντονίζεται από το Νορβηγικό σχολείο Metis και έχει εταίρους το σχολείο μας και 2 σχολεία από την Ιταλία και την Ισπανία. Το σχολείο Metis μαζί με το συνεργαζόμενο σχολείο από τη Βαλένθια της Ισπανίας συμμετέχουν και στα δύο έργα.
Read more: 2η Συνάντηση του Erasmus+ προγ/τος ELMO στη Βαλένθια, Ισπανία 4-9 Απριλίου 2022
1η Συνάντηση ERASMUS+ KA2 Προγράμματος «Environmental Learning through Mobile Devices - ELMO»
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA2
«Environmental Learning through Mobile Devices - ELMO» 2021 – 2023
Στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του Προγράμματος Erasmus+, το σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “EnvironmentalLearningthroughMobileDevices (ELMO)”, το οποίο έχει διάρκεια 24 μήνες (30/10/2021 – 29/10/2023).
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η πεποίθηση ότι η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας προσφέρει μια ευκαιρία για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι τεχνολογίες ασύρματης εκπαίδευσης επιτρέπουν τη μάθηση να επεκταθεί πέρα από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και τις ώρες της σχολικής ημέρας.
Ειδικότερα, στόχοι του έργου είναι:
- Να χρησιμοποιήσει τις κινητές τεχνολογίες για να μεταμορφώσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση
- Να δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν μαθησιακές δραστηριότητες που ενσωματώνουν τις κινητές τεχνολογίες στις παιδαγωγικές τους μεθόδους, μέσα από το πρίσμα των περιβαλλοντικών ζητημάτων
- Να διαδοθούν ευρύτερα οι δραστηριότητες και οι προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες εκμάθησης μέσω φορητών συσκευών για την βελτίωση των ικανοτήτων των μαθητών κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Στο πρόγραμμα μετέχουν σχολεία από άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες, την Νορβηγία, την Ιταλία και την Ισπανία. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλος Νικόλαος και Σπανός Ηλίας.