1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Saturday, 09 July 2022

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «Visual aids to make learning/teaching easier», την εβδομάδα 18 έως 25 Ιουνίου 2022 διεξήχθη η 1η εκπαιδευτική συνάντηση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο σχολείο «Profiled High School of Natural Sciences and Mathematics Acad, Nikola Obreshkov». Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, δύο καθηγητές, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος και ο Ηλίας Σπανός, οι μαθήτριες, Φωτεινή Χάϊδου,  Μαρία Μέργηγκα, Άννα-Νίκη Κρητικού, Ευθυμία Κολοκυθά και Χαραλαμπία Χριστοδουλοπούλου και συνάντησαν μαθητές και καθηγητές από την Σλοβακία, την Τσεχία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα, και την οικοδέσποινα Βουλγαρία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία πέντε (5) εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους  διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου έχει αναλάβει τη δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.

Burgas 1

Read more: 1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Erasmus+ project "Visual Aids" - Δράσεις 1ου έτους

Category: VisualAids [2020-23]
Published: Friday, 27 August 2021

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

Visual aids to make learning/teaching easier

Αρχική Διάρκεια:24 μήνες

Ιστοσελίδα: http://vamlte.eu/output.html

Εταίροι: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμπράττει με πέντε ευρωπαϊκά σχολεία:

  1. Stredni prumy slovaskola elektrotechnicka a Vyssi odborna skola Pardubice (Τσεχία, πόλη Pardubice) = ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
  2. (Σλοβακία, πόλη Presov)
  3. (Σουηδία, πόλη Vaggeryd)
  4. (Βουλγαρία, πόλη Μπουργκάς)
  5. (Γαλλία, πόλη Dijon)

Σύντομη περιγραφή: Κάθε σχολείο πρόκειται να δημιουργήσει 6 ποιοτικά βίντεο 6-10 λεπτών που θα πρέπει να οπτικοποιούν τεχνικά μαθήματα. Ο βασικός στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν / εμβαθύνουν τις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την ποιοτική παραγωγή βίντεο και οι καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία για την διδασκαλία της δημιουργίας ενός video. Όλοι θα μάθουν επίσης τα βασικά των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία/επεξεργασία βίντεο (Adobe Premium, Adobe Ilustration, Photoshop), Επίσης στόχος είναι να γίνει η εκμάθηση των δύσκολων σημείων των τεχνικών μαθημάτων της πιο ξεκάθαρη, κατανοητή για τους μαθητές και οι καθηγητές να αποκτήσουν κάποια video για να διευκολύνουν την εξήγηση σε δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας θα κατασκευάσει video για την περιγραφή και χρήση της 3D σχεδίασης / εκτύπωσης και για την ψηφιακή αφήγηση ιστοριών μέσω Timelapse βίντεο.

Η υλοποίηση του project χωρίζεται σε 7 φάσεις, με την καθεμία να επικεντρώνεται σε ένα βήμα δημιουργίας βίντεο (χειρισμός της κάμερας/ δημιουργία σεναρίου και περικοπή, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, μέσα διανομής), το οποίο θα μάθουν/εμβαθύνουν οι μαθητές μέσω δημιουργίας ενός βίντεο. Οι καθηγητές θα βρουν το διδακτικό υλικό που θα οπτικοποιηθεί με ενδιαφέρον τρόπο και με την βοήθεια των μαθητών θα δημιουργηθεί το κατάλληλο video.

Read more: Erasmus+ project "Visual Aids" - Δράσεις 1ου έτους

Εργαστήριο Φυσικής
Ανατολικό Προαύλιο
Βιβλιοθήκη
Θεατρικό 2015
Αίθριο
Αίθουσα Τελετών
Βόρειο Προαύλιο
1ος Όροφος
Εργαστήριο Πληροφορικής
1ο ΓΕΛ Αιγίου