Συμμετοχή μας στην 4η συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος VALT στη Σλοβακία
Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «VALT-Visual Aids to make Learning Teaching easier», το 1ο ΓΕΛ Αιγίου πραγματοποίησε ταξίδι – «κινητικότητα» στην πόλη Presov της Σλοβακίας, από τις 19 έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του αιγιώτικου σχολείου και πέντε σχολεία από Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ, αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς (Σπυρίδωνα Ποταμίτη και Νικόλαο Διαμαντόπουλο) και πέντε μαθητές/τριες (Μαρία Γιοβά, Ευθυμία Κολοκυθά, Δήμητρα Θεοδοσιάδη, Βασιλική Ελένη Βαΐτσα και Γεώργιο Σούλα), αναχώρησε στις 19-02-2023 για την πόλη Presov της Σλοβακίας.
Read more: Συμμετοχή μας στην 4η συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος VALT στη Σλοβακία
Φιλοξενία στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου της 3ης συνάντησης του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την Δημιουργία Εκπαιδευτικών Video
Από 23 ως 27 Ιανουαρίου 2023 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την 3η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ προγράμματος «VALT» (Visual Aids to make Learning Teaching easier).
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του σχολείου μας και 5 Λύκεια από Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας έχει αναλάβει την δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.
Το σχολείο μας σε εκπαιδευτική συνάντηση Erasmus+ 12-16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Βάγκεριντ της Σουηδίας
Η ομάδα Erasmus+ του 1ου ΓΕΛ Αιγίου συνέχισε τις δράσεις της για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «VisualAidstomakeLearning/Teachingeasier(VALT)». Με ενθουσιασμό και μεγάλη ανυπομονησία 4 μαθητές/-ήτριες, οι Ιφιγένεια Σταθακοπούλου, Φωτεινή-Ζωή Φαλτάκα, Βασιλική Λαμπροπούλου, Στέφανος Ράμφος και 2 εκπαιδευτικοί, ο Ηλίας Ανδρέου και ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος βρέθηκαν στη γραφική Σουηδική πόλη Βάγκεριντ, όπου το σχολείο «Fenix kunskapscentrum» φιλοξένησε τη 2η κινητικότητα του προγράμματος «VALT» (12-16/09/2022) με την συμμετοχή επίσης μαθητών και καθηγητών από την Σλοβακία, την Τσεχία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα, την Γαλλία, την Βουλγαρία και την οικοδέσποινα Σουηδία.
Σκοπός του Erasmus προγράμματος «VALT» είναι η δημιουργία πέντε (5) εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας έχει αναλάβει την δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.
1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «Visual aids to make learning/teaching easier», την εβδομάδα 18 έως 25 Ιουνίου 2022 διεξήχθη η 1η εκπαιδευτική συνάντηση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο σχολείο «Profiled High School of Natural Sciences and Mathematics Acad, Nikola Obreshkov». Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, δύο καθηγητές, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος και ο Ηλίας Σπανός, οι μαθήτριες, Φωτεινή Χάϊδου, Μαρία Μέργηγκα, Άννα-Νίκη Κρητικού, Ευθυμία Κολοκυθά και Χαραλαμπία Χριστοδουλοπούλου και συνάντησαν μαθητές και καθηγητές από την Σλοβακία, την Τσεχία, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα, και την οικοδέσποινα Βουλγαρία.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία πέντε (5) εκπαιδευτικών βίντεο διάρκειας 6-10 λεπτών από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου για έννοιες που αφορούν επίκαιρα τεχνικά θέματα. Ο βασικός στόχος είναι για τους μεν μαθητές να εμβαθύνουν στις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού εκπαιδευτικού βίντεο (π.χ. χειρισμός της κάμερας, δημιουργία σεναρίου, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, περικοπή, μέσα διανομής), για τους δε καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία ως προς την διδασκαλία δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού video προς τους μαθητές τους και παράλληλα να αποκτήσουν μια βιβλιοθήκη χρηστικών βίντεο που θα τους διευκολύνουν να εξηγήσουν δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου έχει αναλάβει τη δημιουργία εκπαιδευτικών video σε σχέση με την 3D σχεδίαση και την 3D εκτύπωση.
Read more: 1η δια ζώσης συνάντηση Erasmus+ προγράμματος VisualAids στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας
Erasmus+ project "Visual Aids" - Δράσεις 1ου έτους
Visual aids to make learning/teaching easier
Αρχική Διάρκεια:24 μήνες
Ιστοσελίδα: http://vamlte.eu/output.html
Εταίροι: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμπράττει με πέντε ευρωπαϊκά σχολεία:
- Stredni prumy slovaskola elektrotechnicka a Vyssi odborna skola Pardubice (Τσεχία, πόλη Pardubice) = ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
- (Σλοβακία, πόλη Presov)
- (Σουηδία, πόλη Vaggeryd)
- (Βουλγαρία, πόλη Μπουργκάς)
- (Γαλλία, πόλη Dijon)
Σύντομη περιγραφή: Κάθε σχολείο πρόκειται να δημιουργήσει 6 ποιοτικά βίντεο 6-10 λεπτών που θα πρέπει να οπτικοποιούν τεχνικά μαθήματα. Ο βασικός στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν / εμβαθύνουν τις γνώσεις/δεξιότητες που απαιτούνται για την ποιοτική παραγωγή βίντεο και οι καθηγητές να διαμορφώσουν μια μεθοδολογία για την διδασκαλία της δημιουργίας ενός video. Όλοι θα μάθουν επίσης τα βασικά των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία/επεξεργασία βίντεο (Adobe Premium, Adobe Ilustration, Photoshop), Επίσης στόχος είναι να γίνει η εκμάθηση των δύσκολων σημείων των τεχνικών μαθημάτων της πιο ξεκάθαρη, κατανοητή για τους μαθητές και οι καθηγητές να αποκτήσουν κάποια video για να διευκολύνουν την εξήγηση σε δύσκολες έννοιες του μαθήματός τους. Το σχολείο μας θα κατασκευάσει video για την περιγραφή και χρήση της 3D σχεδίασης / εκτύπωσης και για την ψηφιακή αφήγηση ιστοριών μέσω Timelapse βίντεο.
Η υλοποίηση του project χωρίζεται σε 7 φάσεις, με την καθεμία να επικεντρώνεται σε ένα βήμα δημιουργίας βίντεο (χειρισμός της κάμερας/ δημιουργία σεναρίου και περικοπή, soundtrack, τίτλοι, κινούμενα σχέδια, εφέ βίντεο, μέσα διανομής), το οποίο θα μάθουν/εμβαθύνουν οι μαθητές μέσω δημιουργίας ενός βίντεο. Οι καθηγητές θα βρουν το διδακτικό υλικό που θα οπτικοποιηθεί με ενδιαφέρον τρόπο και με την βοήθεια των μαθητών θα δημιουργηθεί το κατάλληλο video.
Read more: Erasmus+ project "Visual Aids" - Δράσεις 1ου έτους