Μετακίνηση στη Ρουμανία για Erasmus+ έργο με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Category: Game Jams [2020-23]
Published: Friday, 24 March 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

10 μαθητές/ήτριες και δύο καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μεταβούν για μία εβδομάδα στη Ρουμανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 “GameJams”, ενός προγράμματος που διερευνά την ποικιλομορφία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ιστορία τους κι έχει ως τελικό στόχο μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού από τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Το Ρουμάνικο σχολείο που μας φιλοξένησε βρίσκεται στην Πετρίλα, μια πόλη περίπου 300 χλμ. δυτικά του Βουκουρεστίου, ενώ στη σύμπραξη συμμετέχει ως συντονιστής κι ένα τρίτο σχολείο από το Κέμπριτζ της Αγγλίας.

 GJ Romania 01

Οι συμμετέχοντες στη μετακίνηση ήταν οι μαθητές/τριες: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Νικολίνα Αναγνωστοπούλου, Ελέσα Ανδρικοπούλου, Ελένη Βλάχου, Τζένη Γιαννακοπούλου, Μαρίνα Μαρινοπούλου, Δήμητρα Μπερούκα, Εβελίνα Ροδοπούλου και Ελένη Πλατυκώστα. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν ο διευθυντής του Σχολείου, Ηλίας Ανδρέου και ο καθηγητής πληροφορικής, Ηλίας Σπανός.

Read more: Μετακίνηση στη Ρουμανία για Erasmus+ έργο με θέμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Αγγλία 11-17 Δεκεμβρίου 2022 με το Erasmus+ ΚΑ229 «Game Jams»

Category: Game Jams [2020-23]
Published: Sunday, 01 January 2023

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive

 Viber 2022 12 18 21 22 26 612

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KΑ229 με τίτλο «Game Jams». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα έργο που συμμετέχουν εκτός από το σχολείο μας, το Αγγλικό σχολείο «Astrea Longsands Academy» και το Ρουμάνικο σχολείο «Colegiul Tehnic Constantin Brancusi Petrila» και διερευνά την ποικιλομορφία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλη την Ευρώπη. Τα σχολεία μας θα συνεργαστούν για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα βιντεοπαιχνίδι που θα προάγει την ισότητα των φύλων και τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις γυναίκες και επίσης θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις γυναίκες που πετυχαίνουν στις ΤΠΕ και στο STEM με ελκυστικό τρόπο.

Read more: Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Αγγλία 11-17 Δεκεμβρίου 2022 με το Erasmus+ ΚΑ229 «Game Jams»

Βόρειο Προαύλιο
Αίθριο
Ανατολικό Προαύλιο
Βιβλιοθήκη
1ο ΓΕΛ Αιγίου
1ος Όροφος
Θεατρικό 2015
Εργαστήριο Πληροφορικής
Εργαστήριο Φυσικής
Αίθουσα Τελετών